Workshops


 


Omdat we steeds vaker aanvragen krijgen om workshops over de methodiek Theater als Middel te organiseren, worden deze regelmatig door ons verzorgd. Vooral in het onderwijs blijkt theater een krachtig middel.

De hoofddoelstelling van de methodiek Theater als Middel is: Aanleren van sociale vaardigheden en observeren van gedrag.

De reacties van deelnemers die de workshop eerder volgden waren unaniem positief en daar zijn we trots op!

 

Op ludieke wijze leert u de basisregels van improviseren, creatief spel en elementair spel. Veiligheid en werken vanuit jezelf staan hierbij centraal. 

We gebruiken heel veel speloefeningen die direct inzetbaar zijn. Dit zijn effectieve oefeningen die de methodiek tot een succes maken.

Iedere deelnemer ontvangt het boek 'Theater als Middel', en de lesmateriaalkoffer, 'Rollenspel’. 

Tijdens de workshop zullen er vooral praktische handvatten aangereikt worden om jongeren bijvoorbeeld te laten samenwerken. Humor is de fundering waarop elke oefening gebouwd is!

Met name bij 'moeilijke' doelgroepen is de methodiek populair. Denk hierbij aan VSO, Praktijkonderwijs, ISK, Onderwijs Opvang voorzieningen, ZMLK, PO groep 7 en 8.

 

Hieronder een aantal onderwerpen die aan bod komen:

. Wat is acteren?

. Heel veel praktische speloefeningen die direct inzetbaar zijn.

. Hoe kun je jezelf als leraar en als medespeler in zetten op een luchtige manier?

. Hoe kun je Theater als Middel gebruiken om een gevoelig onderwerp aan te snijden?

. Waarom is humor zo belangrijk als voorwaarde en wat is het doel van elke oefening?

. Hoe kun je rollenspellen sturen om informatie te krijgen over wat er in een groep leeft? (bijvoorbeeld de thuissituatie)

. Wat is het eerste (emotionele) aanbod van een leerling bij improvisatiespellen en hoe daarmee om te gaan?

. Hoofddoelstelling bepalen per doelgroep; aanleren, observeren of louter geluksmomenten laten ervaren?

 

Natuurlijk behandelen we ook de inzet van het lesmateriaal waarmee duizenden verschillende rollenspellen te maken zijn. We zullen ook veel lachen. Dat is namelijk de belangrijkste voorwaarde die deze methodiek tot een succes maakt!

 

Kosten per deelnemer inclusief het boek 'Theater als Middel' en spelkoffer 'Rollenspel', bewijs van deelname en luxe lunch   -   € 425,00 inclusief btw.

De Workshop zal gegeven worden in het Orthopedagogisch Didactisch Centrum van Rotterdam. (gratis parkeren) 

 

René Koenegras heeft zijn opleiding gevolgd bij Het Rotterdams centrum voor theater. Hij is de ontwikkelaar van de methodiek Theater als Middel en werkt 27 jaar in het onderwijs en bedrijfsleven als docent / trainer / coach.

Momenteel werkt hij onder andere bij het Orthopedagogisch Didactisch Centrum in Rotterdam, (OPDC) Noord en Zuid, Accent Delfshaven, VSO Rotterdam Noord, VSO Rotterdam Zuid.

Daarnaast geeft hij trainingen aan docententeams in heel Nederland.

René werkt laagdrempelig, met veel humor en spelplezier. Dit zijn de voorwaarden die gecreëerd worden zodat er een veilige en harmonieuze werksfeer ontstaat.

 

 

 

 

Aanmelden/info:

r.koenegras7@upcmail.nl