Workshops


Omdat we steeds vaker aanvragen krijgen om workshops over Theater als Middel te organiseren, worden deze regelmatig door ons verzorgd. De reacties van docenten / hulpverleners / jongerenwerkers die de workshop eerder volgden waren unaniem positief.

 

Tijdens de workshop zullen er vooral praktische handvatten aangereikt worden om theater als middel in te zetten om jongeren sociale vaardigheden aan te leren. Heel veel speloefeningen die direct inzetbaar zijn. Dit zijn effectieve oefeningen die de methodiek tot een succes maken. Met name bij 'moeilijke' doelgroepen is de methodiek populair. Denk hierbij aan Praktijkonderwijs, ISK, Reboundvoorzieningen en Speciaal onderwijs. Daarnaast werkt deze manier van werken ook voor Primair en Voortgezet onderwijs. Hoe kun je jezelf als docent inzetten als 'mede'-speler op een luchtige manier? Hoe kun je Theater als Middel gebruiken om een gevoelig onderwerp aan te snijden? Hoe kun je rollenspellen sturen om informatie te krijgen over wat er in een groep leeft of in de thuissituatie? Wat is het eerste (emotionele)aanbod van een leerling bij improvisatiespellen en hoe daarmee om te gaan? Hoe kun je als docent energie ontvangen van een moeilijke groep en ervoor zorgen dat je jouw werk leuk blijft vinden? Natuurlijk behandelen we ook de inzet van het lesmateriaal waarmee duizenden verschillende rollenspellen te maken zijn. We zullen ook veel lachen! Dat is namelijk de belangrijkste voorwaarde die deze methodiek tot een succes maakt.

 

Voor de deur is volop gratis parkeerruimte en wij zorgen voor een uitgebreide lunch. De workshop zal gegeven worden in het OPDC (orthopedisch didactisch centrum) te Rotterdam. Iedere deelnemer ontvangt het boek 'Theater als Middel', en de lesmateriaalkoffer, 'Rollenspel’ . De workshops worden gegeven op zaterdag van 09:30 tot 15:30 uur. Kosten voor deze workshop, inclusief btw, lesmaterialen en lunch zijn € 425,- per deelnemer. De workshops worden gegeven in onze eigen studio’s in Rotterdam. In overleg ook op uw eigen locatie. 

Aanmelden/info via het contactformulier.